"De burgemeester vergat het huwelijk van mijn dochter!"

Drama buiten voor de deur van het gemeentehuis van Lennik eind vorige maand: een trouwlustig stel zag zijn plannen om in het huwelijksbootje te stappen gedwarsboomd door niemand minder dan burgemeester Irina De Knop (Open VLD). Zij was de afspraak klaarblijkelijk vergeten. Uiteindelijk werd vierde schepen Filip Van Ginderdeuren opgetrommeld om het huwelijk te voltrekken.

"Op 26 april werden we om 10.30 uur in het gemeentehuis van Lennik verwacht voor het burgerlijk huwelijk van onze dochter en haar partner", doet de moeder van de bruid haar verhaal. "Maar burgemeester De Knop was het huwelijk vergeten."

Een ambtenaar contacteerde De Knop, maar zij was in Brussel een rondleiding in het Vlaams Parlement aan het geven. Vervolgens werd het rijtje schepenen afgegaan, maar de eerste, de tweede noch de derde schepen bleken beschikbaar of bereikbaar.

Uiteindelijk werd vierde schepen Filip Van Ginderdeuren opgetrommeld om het huwelijk te voltrekken. "Ik was op weg om boodschappen te gaan doen, maar wilde hen graag uit de nood helpen", vertelt hij. "Ze waren blij me te zien aankomen. Gelukkig had ik al eens een huwelijk voltrokken zodat ik een beetje wist hoe het moest. Ik vond het belangrijk hen te helpen want zonder het burgerlijk huwelijk kon hun kerkelijk huwelijk later die dag niet doorgaan."

De ouders van de bruid hebben het schepencollege inmiddels een boze brief geschreven. "Beseft de burgemeester wel wat ze op zo'n dag veroorzaakt? De traiteur stond voor een gesloten deur en voor de geplande familiefoto's in de tuin was geen tijd meer omdat we op tijd in de kerk moesten zijn. Als zijn we flexibel, een uur vertraging kan je op zo'n dag niet meer inlopen."