"Dit is niet het einde, maar het begin"

Axel Hirsoux is teleurgesteld omdat hij niet doorgaat naar de finale van het Eurovisiesongfestival, maar blijft tegelijk trots en optimistisch. "Dit was een geweldig avontuur, jammer dat het nu al eindigt", zei hij na afloop van de eerste halve finale in Kopenhagen.

Axel Hirsoux stond de Belgische pers even na middernacht te woord in Kopenhagen, meldt Hanne Laureys van VRT Televisie. Natuurlijk was hij teleurgesteld dat er niet meer inzat voor hem. "Maar ik blijf heel trots op dit mooie avontuur dat ik heb mogen beleven met zoveel mensen", zegt hij.

Ook na het slechte nieuws kreeg hij nog positieve reacties van mensen die hem vooral aanmoedigden om door te gaan omdat hij een zeer mooie stem heeft. Dat is Axel Hirsoux ook vast van plan.

"Dit is niet het einde, wel het begin", klinkt het. Hirsoux heeft nu een platenfirma en plannen voor een album. Al is het Eurovisiesongfestival niet helemaal geworden wat hij ervan gehoopt had, toch is zijn carrière nu wel gelanceerd.

Hirsoux bedankte alle mensen die hem bij dit avontuur hebben begeleid en de fans die hem steunden. Hij wenste ook de andere kandidaten succes, in het bijzonder Nederland, meldt Raf Van Bedts van Eurosong.be.