"En toen vielen de vissen zomaar uit de lucht"

De inwoners van een dorp in het westen van Sri Lanka werden gisteren verrast door een ongewone regenbui. Het dorp werd immers niet enkel geteisterd door waterdruppels maar ook door talloze vissen die uit de lucht vielen. De vissen zouden afkomstig zijn uit een rivier nabij het Sri Lankaanse dorp.

Nee, de harde doffe knallen waren geen donderslagen in de verte. En het was ook geen hagel op het dak. Nee, het moest iets anders zijn. De dorpelingen in een dorp in het westen van Sri Lanka keken gisteren wel heel vreemd op toen ze hun hoofd uit de deur staken om de luidruchtige regenbui van naderbij te onderzoeken.

Er vielen immers niet enkel gewone waterdruppels uit de lucht maar ook vissen. De vissen leefden nog en het duurde dan ook niet lang voor enkele inwoners een paar emmers buiten zetten om de vissen op te vangen.

De dieren zouden afkomstig zijn uit een nabijgelegen rivier en zouden door een sterke wervelwind uit het water getild zijn. "Niet abnormaal", aldus verschillende wetenschappers. "De wind kan in ondiep water een waterhoos veroorzaken die alle dieren uit het water optilt, zoals kikkers en vissen bijvoorbeeld", klinkt het. "De vissen zouden zelfs lange afstanden kunnen afleggen door de regenwolken. En dan kunnen ze plots ook zomaar bij een regenbui uit de lucht vallen".

Het is bovendien niet de eerste keer dat Sri Lanka te maken krijgt met een regen van dieren. In 2012 zouden er in het zuiden van het land ook al garnalen uit de lucht gevallen zijn. Of de vissen gisteren op een barbecue beland zijn, is nog niet bekend.

Meest gelezen