"Ongeval op E40 in Groot-Bijgaarden te wijten aan verstrooidheid"

Het zware ongeval gisteren op de E40 in Groot-Bijgaarden was waarschijnlijk te wijten aan verstrooidheid van een van de betrokken vrachtwagenchauffeurs. Dat blijkt uit het voorlopige verslag van de verkeersdeskundige.

Gisteren zijn 2 vrachtwagens en 1 bestelwagen betrokken geraakt bij een zwaar ongeval op de E40 in Groot-Bijgaarden in de richting van Brussel. Een van de vrachtwagenchauffeurs kwam daarbij om het leven. De E40 was urenlang afgesloten, wat veel verkeershinder met zich meebracht.

Volgens het eerste, voorlopige, verslag van de verkeersdeskundige was de chauffeur van de achterste vrachtwagen waarschijnlijk even verstrooid. Verder onderzoek moet deze denkpiste wel nog bevestigen, benadrukt het parket van Halle-Vilvoorde.