"Werken fietsbrug over Brusselse Ring in Zaventem starten eind 2015"

De werken voor de bouw van een fietsbrug over de Brusselse Ring in Zaventem gaan eind 2015 van start. De kostprijs van dit project wordt geraamd op 13,3 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. Dat meldt Tom Dehaene (CD&V), als Vlaams-Brabants gedeputeerde onder meer bevoegd voor Mobiliteit.

De fietsbrug is "een missing link" in de verdere uitbouw van de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel. Deze route is een van de drie prioritaire projecten van de 15 fietssnelwegen die de provincie, het Vlaamse Gewest en Brussels Hoofdstedelijk Gewest willen realiseren. "Deze fietsroute moet uitgroeien tot het voorbeeldproject van deze samenwerking", aldus Dehaene.

In dezelfde mededeling wijst Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op het feit dat het aantal fietssnelwegen in Vlaanderen toeneemt. De voorbije jaren werd ruim 21,6 miljoen euro geïnvesteerd in dergelijke projecten, waarvan verwacht wordt dat ze het verplaatsingsgedrag mee helpen veranderen.