Aandeel Solvay schiet bijna 4 procent hoger na kwartaalcijfers

Het aandeel van het chemiebedrijf Solvay is met forse winst aan de beursdag begonnen. Het aandeel noteerde kort na 9 uur met een winst van bijna 4 procent op de Brusselse beurs, nadat Solvay voorbeurs "bemoedigende" eerstekwartaalresultaten had gepubliceerd.

Solvay boekte in het eerste kwartaal een hogere omzet, meer winst en hogere marges. De chemiegroep ziet de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet. Ze verwacht dat de rebitda (recurrente winst voor interest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) over het hele jaar "met een hoog enkelvoudig cijfer zal groeien".

Om 9.13 uur stond Solvay helemaal bovenaan in de tabellen van de Brusselse sterindex Bel-20, met een winst van 3,87 procent op 122,00 euro. De Bel-20, die grotendeels groen kleurt, staat op een winst van ruim een half procent.