Aantal faillissementen afgelopen 4 maanden gedaald

In april gingen in ons land 874 bedrijven failliet. Het gaat om een daling met 18 procent ten opzichte van april vorig jaar. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium. Toch blijft het aantal faillissementen hoog.

In april van dit jaar gingen 195 bedrijven minder op de fles dan in april 2013. Die dalende trend is ook te zien in de eerste 4 maanden van 2014: tot nu legden 4.020 handelaars de boeken neer, een daling van bijna 5 procent. Het aantal banen dat zo verloren ging, blijft stabiel rond 9.500.

Met die cijfers lijkt het economische herstel ingezet, maar toch blijft het aantal faillissementen hoog. De economische groei moet meer structureel zijn om het faillissementsniveau terug te dringen, klinkt het bij Graydon Belgium.

De hardst getroffen sector blijft de bouw, waar vooral de installateurs het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Beter nieuws is er van de horeca waar het aantal faillissementen gevoelig afgenomen is ten opzichte van de eerste 4 maanden van vorig jaar. Bij de groothandel en garagehouders noteren we dan weer een lichte toename.