Belgische politieofficier aan het hoofd van EU-missie in Niger

De Belgische politieofficier Filip de Ceuninck is benoemd tot hoofd van de civiele missie van de Europese Unie in Niger, EUCAP Sahel Niger. De missie ondersteunt de strijd tegen de georganiseerde misdaad en het terrorisme in Niger en de Sahel in het algemeen. Zo heeft de Raad van de Europese Unie meegedeeld.

Filip de Ceuninck was al de interim-chef van de missie sinds november 2013, toen hij de Spaanse brigadegeneraal Francisco Espinosa Navas opvolgde.

EUCAP Sahel Niger maakt deel uit van een programma van de Europese Unie voor de Sahel. De missie staat de autoriteiten van Niger bij en geeft opleidingen om de strijd tegen georganiseerde misdaad en terrorisme te versterken. De missie bestaat uit een 50-tal experten uit 10 EU-lidstaten. Het hoofdkwartier is gevestigd in Niamey, de hoofdstad van Niger, en er zijn verbindingskantoren in Mali en Mauritanië.