Bert Verbeke neemt afscheid van "Thuis"

Acteur Bert Verbeke neemt afscheid van "Thuis". Morgen zal de acteur voor het laatst te zien zijn in de serie als Bram Schepers. Verbeke wil na 936 afleveringen andere horizonten opzoeken.

De allerlaatste scène met Verbeke werd ingeblikt op 26 februari. Morgen is het de beurt aan de kijkers om afscheid te nemen van zijn personage.

Het personage Bram dook voor het eerst op in "Thuis" op 13 oktober 2009. Bram ging als jonge loodgieter in opleiding aan de slag bij Sanitechniek. Aanvankelijk stond hij vooral bekend als de pester van Franky, maar later worden de beide jongens beste vrienden. Als het aan Franky had gelegen zelfs meer dan dat, maar Bram heeft meer oog voor vrouwelijk schoon. Zijn eerste grote liefde is Paulien, maar wat hij later met Jana meemaakt - het verlies van hun ongeboren zoon Jack - verandert hem voorgoed. Beide geliefden belanden elk op een ander spoor en hoewel ze vechten voor hun relatie, lijken ze elkaar alleen maar te kwetsen. 

"Er is gevloekt in het scenaristenlokaal"

"Bram had nog een tijdje kunnen doorgaan, maar ik voelde dat ik net niet uitgespeeld was met die rol", zegt Verbeke. "Dat is voor mij het ideale moment om te vertrekken."

"Men vertelde me dat er gevloekt is in het scenaristenlokaal na de aankondiging van mijn beslissing. Dat vind ik een mooi compliment. Anderzijds laat ik nu een geweldig fijne ploeg achter, die ik erg zal missen. Ik kijk met heel veel plezier terug op deze productie."

"Nu is het tijd voor nieuwe horizonten. Naast de musical "14-18" staat er nog veel theater op het programma. Onder andere een solovoorstelling met eigen Nederlandstalige songs op een tekst van Jo Van Damme en nieuwe producties bij De Spelerij en theater FroeFroe.”

"We willen Bert heel erg bedanken"

Volgens producer Wim Janssen was de verhaallijn van Bram eerst voorzien voor een paar maanden, maar omdat het personage bijna onmiddellijk door de kijkers van "Thuis" in de armen werd gesloten, heeft Bram bijna duizend afleveringen meegedraaid.

"Het is uiteraard met spijt in het hart dat we Bert laten gaan, maar we begrijpen dat hij zijn vleugels wil uitslaan. We willen hem heel erg bedanken voor de manier waarop hij Bram gestalte heeft gegeven. En we hopen natuurlijk dat we hem nog vaak zien opduiken in allerhande andere producties.”