Brugse politie weigert nog verkeer te regelen rond stadion

Het supportersgeweld na Club Brugge-Anderlecht van zondagavond krijgt een staartje: de Brugse politie weigert nog langer het verkeer te regelen in de buurt van het Jan Breydelstadion bij de thuiswedstrijden van Club Brugge.

Na de verloren wedstrijd (0-1) raakten de gemoederen van de supporters verhit. Enkele agenten van de politiezone Brugge werden door een harde kern Club-supporters geslagen en geschopt toen ze het verkeer regelden aan de kant van parking O op de Koning Leopold III-laan. "Twee agenten zijn een tijd arbeidsongeschikt", zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

"Het geweld tegenover hulpverleners moet ophouden", zegt hij. "Ik moet mijn mensen beschermen en verwacht een signaal van Club Brugge. We moeten die "outlaws" - zo'n 500 à 600 mannen die het voor de rest verpesten - een halt toeroepen." De politievakbond VSOA steunt de korpschef.