De Tandt voor rechter op verdenking van corruptie

Het parket-generaal gaat Francine De Tandt dagvaarden op verdenking van corruptie. Dat schrijven enkele kranten. De Tandt is de voormalige voorzitter van de Brusselse rechtbank van koophandel. Ze wordt ervan verdacht onder één hoedje te hebben gespeeld met een advocaat. Die kreeg mogelijk vonnissen op bestelling in zijn voordeel.

Ook die advocaat zal mee gedagvaard worden in de corruptiezaak, bevestigt de woordvoerster van het parket-generaal.

In augustus 2009 begon het gerechtelijk onderzoek tegen De Tandt (69). In januari 2013 werd ze al veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en 550 euro boete voor valsheid in geschrifte en schending van het geheim van het onderzoek. Maar bijna vijf jaar later wil het parket-generaal haar dus ook op de beklaagdenbank brengen voor de zwaarwichtige beschuldigingen van omkoping.

Mogelijk zullen nog meer mensen vervolgd worden, maar daarover moet de bevoegde openbaar aanklager van het parket-generaal nog beslissen.