Duiker laat leven bij zoekactie naar gezonken Zuid-Koreaanse ferry

Een duiker die deelnam aan zoekacties naar slachtoffers van de gezonken Zuid-Koreaanse ferry, is overleden na een duikbeurt waarbij hij het bewustzijn verloor. Dat hebben verantwoordelijken dinsdag bekendgemaakt.
AP2014

De dood van de 53-jarige civiele duiker werd vastgesteld in het ziekenhuis van de kustplaats Mokpo, nabij de plaats van de ramp. Dat bericht het persbureau Yonhap. De kustwacht heeft na het ongeval dinsdagmorgen alle zoekacties opgeschort.

De duiker was lid van Undine Marine Industries, een privaat engineering en reddingsbedrijf. De dodentol na het zinken van de ferry op 16 april staat op 260 mensen met verder nog 42 vermisten.

De zoekacties worden gehinderd door slecht weer, beperkte zichtbaarheid en gevaarlijke omstandigheden rond het gezonken schip.