Hollande noemt bod van General Electric "onaanvaardbaar"

Het bod van het Amerikaanse General Electric (GE) op de energiedivisie van het Franse industrieconcern Alstom is "onvoldoende" en "onaanvaardbaar". Dat heeft de Franse president François Hollande gezegd.

GE biedt 12,35 miljard euro voor de energiedivisie van Alstom, die 70 procent van de omzet van het Franse concern vertegenwoordigt. Alstom zal het bod tegen eind mei analyseren.

"Het is niet voldoende, en daarom is het bod onaanvaardbaar", zei Hollande in interviews met RMC radio en BFMTV. Volgens hem heeft de Franse staat, die geen aandeelhouder is maar wel een van de grootste klanten van Alstom, "mogelijkheden om druk uit te oefenen" om een betere deal te bekomen.

De Franse president voegde nog toe dat de biedingen voor Alstom, en dus ook het concurrerende voorstel van het Duitse Siemens, "moeten verbeteren op het jobfront".

Na een verkoop van de energiedivisie, gaat Alstom zich concentreren op transport.