Ivo van Hove regisseert Juliette Binoche

De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove gaat Juliette Binoche regisseren in "Antigone" van Sophocles. Binoche zal de titelrol vertolken in het stuk dat op 25 februari 2015 in première gaat in Grand Théâtre in Luxemburg.
AP2013

De productie is een samenwerking tussen Toneelgroep Amsterdam, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en het Londense Barbican. Het stuk zal ook opgevoerd worden in Parijs, Londen, Amsterdam, Antwerpen en Recklinghausen.

"Ik kijk er al naar uit om met Juliette Binoche samen te kunnen werken. Antigone is een stuk met de explosiviteit van een kernbom. Voorbij goed en kwaad exploreert het stuk mensen in een staat van crisis. Antigone laat zien hoe onredelijk de rede kan zijn. Een rol die Binoche op het lijf geschreven is", zegt Ivo van Hove in de Telegraaf.

Juliette Binoche is bekend van films als "Chocolat", "The English patient" en "Trois couleurs: bleu".