Nederlandse 3FM-presentator doet gooi naar wereldrecord radiomaken

Het wereldrecord radiomaken is populair. Nu wil ook de Nederlandse radiopresentator Giel Beelen het record verbreken. Dat staat officieel nog altijd op naam van Peter Van de Veire van MNM, maar afgelopen weekend bracht Lennart Creël van de zender ClubFM zijn recordpoging tot een goed einde. Hij maakte 190 uur na elkaar radio.

Het record van Creël is nog niet officieel opgenomen in het Guinness Book of World Records, of de Nederlandse dj Giel Beelen van 3FM, wil het al opnieuw verbreken.

"Op 17 mei bestaat de Ochtendshow 10 jaar. Reden voor een feestje, maar ik wil er wel wat speciaals van maken", schrijft hij op de site van de VARA. "Als mannetje van de radio heb ik natuurlijk al een hoop gedaan en beleefd en zou ik het gewoon supercool vinden om een officieel radiorecord te hebben. Ik ga dus proberen om het Wereldrecord Radio Maken te breken en meer dan 190 uur non-stop radio te maken!!!"

Maandag op 12 mei om 6 uur gaat de radiomarathon op 3FM van start.

Wordt het record op meer dan 190 uur gebracht?

In 2012 maakte MNM-presentator Peter Van de Veire 185 uur radio na elkaar. Volgens de officiële site van Guinness World Records is hij nog altijd recordhouder. Nochtans deed een Amerikaanse dj, Tom Berg, een maand na Van de Veire ook een recordpoging. Dat record is blijkbaar niet opgenomen door Guinness.

Afgelopen weekend bracht Lennart Creël van ClubFM het wereldrecord op 190 uur radiomaken, maar een erkenning door Guinness kan nog een achttal weken duren. Daar kan Giel nu een stokje voor steken, door meer dan 190 uur te presenteren.