Ontwerpster "zikini" is Gentse student-ondernemer 2014

Met haar "zikini", een driedelig badpak dat opengeritst kan worden tot bikini, is studente Sarah Parent de "Gentse student-ondernemer 2014" geworden. Dat laat de Universiteit Gent weten.

Om studenten te inspireren tot ondernemen, organiseerde de stad Gent voor de vierde keer de verkiezing van een ambassadeur voor het Gentse student-ondernemerschap. "Gent heeft als grootse onderwijsstad in Vlaanderen een enorm potentieel aan ondernemers", verduidelijkt Mathias De Clercq (Open VLD), de Gentse schepen van Haven, Economie en Ondernemen, het opzet.

"In het kader van het aanmoedigingsbeleid tot ondernemerschap wil de stad ook studenten aanwakkeren om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen."

De strijd werd gevoerd tussen twaalf student-ondernemers met zeer diverse ideeën en activiteiten. Een jury en onlinestemming kroonden Sarah Parent, een studente communicatiemanagement, tot winnaar. Het doordachte concept, haar doorzettingsvermogen en eindeloze enthousiasme waren voor de jury doorslaggevend.

De verkiezing werd georganiseerd met alle hogeronderwijsinstellingen in Gent en in samenwerking met Student Ghentrepreneur, een brugproject in het kader van VIA (Vlaanderen in Actie), gesubsidieerd door het Agentschap Ondernemen. Het is een samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), iMinds, UNIZO en de stad Gent.