Payoke-campagne waarschuwt voor loverboys

Payoke, de Antwerpse vereniging die opkomtvoor de rechten van prostituees en slachtoffers van mensenhandel, lanceert een nieuwe campagne om te waarschuwen voor zogenaamde "loverboys".

Loverboys zijn knappe jongens of mannen die vrouwen proberen in te palmen met allerlei loze beloftes en dure cadeaus. In heel wat gevallen met foute bijbedoelingen, want enkele slachtoffers belandden al in prostitutienetwerken. En daar uit geraken, is vaak bijzonder moeilijk.

"Wanneer niemand in je omgeving het merkt, dan zijn er geen signalen", zegt Patsy Sörensen van Payoke. "Het is belangrijk dat de omgeving signalen leert herkennen, maar ook het meisje zelf. Door er op school over te praten bijvoorbeeld. Dat de leerkracht aangeeft wat mogelijke signalen zijn. Wij voeren deze campagne om het thema bespreekbaar te maken in scholen, jeugdverenigingen, bij de politie en hulpverleners, en ook bij ouders.

In een eerste fase zullen er tijdens de infocampagne vooral brochures worden verdeeld.