Studentikoos gedrag loopt uit de hand

De laatstejaarsleerlingen van Teaneck High School in New Jersey (VS) wilden het schooljaar eindigen met stijl. Maar de "grap" die ze bedachten -inbreken in de school en de boel op stelten zetten- liep niet zoals gepland. Of beter, liep helemaal uit de hand. Uiteindelijk werden 62 leerlingen, van wie 38 jonger dan 18, opgepakt en meegenomen naar het politiebureau.

Politiesergeant John Garland aan persbureau AP: "De studenten bevestigden ons dat het om een jaarlijks terugkerende grap ging, maar dat die de vorige jaren minder ver ging." Niet alleen trof de politie kapotgeslagen stoelen aan, was er graffiti op de muren gespoten, waren kantoormeubelen omvergeduwd, waren er lijnen getekend op de vloer en vlogen de ballonnen in het rond, er zou ook in de gangen geürineerd zijn."

Garland: "Als dit een grap is, dan beseffen ze duidelijk niet de ernst van hetgeen ze deden. Ze braken immers in een gebouw in en hebben dus een aanklacht van diefstal aan hun broek." Die aanklacht was alvast voor hen die ouder waren dan 18.

De school beraadt zich nog over gepaste sancties voor de jongeren. Verschillende ouders lieten aan nieuwszender CBS 2 weten de aanpak van de politie overdreven te vinden, omdat het over "kinderen met een brave inborst ging die een keer te ver gegaan waren."

Via Twitter lieten diverse jongeren weten dat de baldadigheden begaan werden door slechts enkelingen en dat de beschuldigingen en de media-aandacht overdreven waren.

lees ook