Syrische minister voorspelt "voorspoedig toeristisch seizoen"

De Syrische minister van Toerisme, Bachir Yazigi, heeft enkele maatregelen aangekondigd om het toerisme in zijn land te stimuleren. Die moeten leiden tot "een succesvol toeristisch seizoen." De minister deed de uitspraken bij het Syrische staatspersbureau SANA.
De citadel Krak des chevaliers raakte vorig jaar beschadigd bij een bombardement

Syrië staat nu niet bepaald op nummer 1 bij de toeristische bestemmingen. Het land wordt al 3 jaar verscheurd door een burgeroorlog die al aan meer dan 150.000 mensen het leven heeft gekost.

Na meer dan een jaar van gevechten, slaagde het Syrische leger er in maart in om de beroemde kruisvaardersburcht Krak des chevaliers te heroveren op de rebellen. Die citadel was, samen met de talrijke kloosters en kerken in de Vallei van de christenen, één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Syrië. Door de burgeroorlog zijn heel wat sites echter beschadigd. De Syrische minister van Toerisme heeft nu tijdens een bezoek aan de streek "talrijke activiteiten" aangekondigd om toeristen komende zomer naar de streek te lokken. Wat die activiteiten precies moeten inhouden, is niet duidelijk.

Het is maar zeer de vraag of de inspanningen van het Syrische ministerie van Toerisme iets zullen uithalen.