Zijn Ross en Rachel nog samen? Is Joey getrouwd?

Zijn Ross en Rachel nog altijd een koppel? Hebben ze nog meer kinderen dan Emma gekregen? Is Phoebe dan toch een succesvolle zangeres geworden? Heeft de controlefreak in Monica een uitlaatklep gekregen? Zijn Chandler en Joey nog steeds de beste vrienden? Nieuwswebsite Today legde de puzzelstukjes bij elkaar en zag hoe het de zes "Friends" tien jaar later verging.
AP2004

Rachel Green-Geller, met nog altijd een mythisch kapsel, is baas van de commerciële afdeling van Ralph Lauren. Verbazingwekkend misschien omdat ze voor Ross koos in plaats van een job in de modebusiness in Parijs. Maar het feit dat ze een vertrekkend vliegtuig opnieuw de deuren deed openen leverde haar niet alleen een fikse boete op, maar ook een video die viraal ging op YouTube ("Romantiek op zijn best!"). Die media-aandacht was mooi meegenomen voor een modehuis en dus is haar broodje momenteel gebakken.

Niet alleen Rachel, ook haar drie dochters werken voor Ralph Lauren. Emma, Sandrine en James zijn heuse fotomodellen om de kindermode van dit modehuis in de kijker te stellen.

Echtgenoot Ross Geller blijkt zelfs nog populairder dan zijn vrouw, na de vondst van een nieuwe dinosaurussoort. De "Gellersaurus" heeft een vaste plaats gekregen in het New York Museum of Prehistoric History. Ook zijn nu 19-jarige zoon Ben heeft de interesse van zijn vader geërfd en studeert paleontologie aan de universiteit.

Monica Geller is uitgegroeid tot de bekendste moeder van haar buurt. Nu de tweeling Erica en Jack naar school gaan is zij het die verantwoordelijk is voor carpoolschema’s, die ze kordaat wil opgevolgd zien, en is ze voorzitster van de ouderraad. Ze heeft een populaire blog waarop ze haar ervaringen als moeder neerschrijft en een YouTubekanaal waar ze kooktips geeft.

Echtgenoot Chandler Bing heeft dankzij Rachel een job gekregen als marketingverantwoordelijke bij Ralph Lauren. Maar belangrijker vindt hij de drie badkuipen in zijn huis, waarin hij stiekem met zijn duikboot speelt. De pingpongtafel is naar de buren verhuisd, zonder medeweten van Monica. Op die manier probeert Chandler de competitieve strijdgeest van zijn echtgenote te counteren. En het huis heeft natuurlijk een aparte tv-hoek, waar hij samen met Joey lang- en breeduit van sportuitzendingen kan genieten.

De acteercarrière van Joey Tribbiani kabbelde aanvankelijk rustig verder, in "Joey" bijvoorbeeld. Zijn looks leverden hem natuurlijk een plaatsje op in "Sterren op de dansvloer". Die bekendheid leidde tot een eigen talkshow, "How You Doin?", die op diverse regionale zenders zijn weg vond. De juiste vrouw kwam hij nog niet tegen, maar aan aandacht, geen gebrek.

Phoebe Buffay-Hannigan maakt nog altijd, nu samen met haar man Mike, "mooie" muziek. Samen met hun zes kinderen trekken ze de VS door, en daarom worden ze ook wel de nieuwe "Partridge Family" genoemd. "Smelly Cat" blijft het intussen goed doen tijdens die optredens. Voor babysits vraagt ze natuurlijk de drie pubers die ze als baby afstond aan haar broer.

Conclusie: “No one told them life was gonna be this way”, maar uiteindelijk blijkt iedereen goed terechtgekomen te zijn…

lees ook