20.000 snelheidsovertredeingen tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon flitsten de onbemande camera's langs de Belgische autosnelwegen 4.599 autobestuurders. Eerder was al bekendgemaakt dat de mobiele camera's 15.615 bestuurders flitsten. Dat brengt het totaal op 20.214 snelheidsovertredingen, bevestigt de woordvoerster van de federale politie.

Van donderdag 17 april 6 uur tot vrijdag 18 april zes uur zette de federale politie samen met de meeste lokale politiezones over het hele land flitsacties op. De bevolking kreeg de kans om flitslocaties aan te duiden op de website www.ikflitsmee.be. Dat leverde 51.767 flitslocaties op.

Of er ook een tweede editie komt, is vooralsnog niet duidelijk. "We evalueren, samen met de politie, de flitsmarathon volgende week vrijdag", zegt Karin Genoe, gedelegeerd bestuurder van het BIVV. "Dan beslissen we ook of er een tweede editie komt."