"Belgische Biertempel" opnieuw een stapje dichterbij

Het stadsbestuur van Brussel heeft de aanbesteding voor de renovatie van het Beursgebouw goedgekeurd. Dat meldt Brusselnieuws.be. De werkzaamheden zijn nodig voor de bouw van een heus biermuseum.

De Beurs zal na de renovatie plaats bieden aan verschillende functies, laat het stadsbestuur aan Brusselnieuws.be weten: een onthaalzone, ruimtes voor de beleving van het Belgische bier, de archeologische site Bruxellae 1238, die in het geheel zal worden opgenomen, een restaurant, een seminariecentrum en een bierverkooppunt.

De precieze bestemming van het Beursgebouw is lange tijd onzeker geweest. Het gebouw was tot 2012 in handen van Euronext, dat het eerder wilde onderverhuren aan de Vlerick Management School. Die wilde er een prestigieuze campus in bouwen, maar dat was buiten het stadsbestuur gerekend, dat "het gebouw wilde openstellen voor het publiek".

In 2012 nam de stad Brussel het gebouw voor een kleine 5 miljoen euro over van Euronext. Er zou een museum over de Stad Brussel in komen, maar zo'n museum bestaat al in het Broodhuis op de Grote Markt, enkele tientallen meters verder en ook dat plan werd dus opgeborgen.

Uiteindelijk is in juni vorig jaar beslist om er een biermuseum in onder te brengen. Het museum moet een heuse "Belgische Biertempel" worden en zou jaarlijks mikken op zo'n 400.000 bezoekers. De opening wordt verwacht tegen 2018.