"Ik werd geïnspireerd door mijn kinderen"

Is Will Pemble de vader van het jaar? Die vraag wordt gesteld in de Amerikaanse media, nadat de man voor zijn twee kinderen eigenhandig een achtbaan had gebouwd. Om ervan gebruik te maken, hoeven ze alvast niet ver te lopen. Eens naar de achtertuin wandelen is al voldoende om te genieten van 53 meter pretparkplezier.
Image license supplied to Caters from source

Het is een tuin zoals er maar weinig zijn in San Francisco, maar Will Pemble heeft het voor mekaar gekregen. Alles samen heeft hij 300 werkuren besteed aan de voltooiing van zijn achtbaan. Een armoezaaier is hij er niet door geworden, want de aankoop van materialen heeft niet meer dan 2.500 euro gekost.

Tegenover New York Daily News zegt de man dat hij op het idee kwam door zijn 10-jarige zoon. "Na een bezoek aan een pretpark stelde Lyle mij de vraag waarom we zelf geen achtbaan zouden bouwen", zegt de papa. "Omdat ik geen tegenargument had, besliste ik meteen naar de houthandel te trekken voor materialen."

Zo gezegd, zo gedaan. De achtbaan in de achtertuin is helemaal operationeel. Naast zijn eigen kinderen, hebben ook leeftijdsgenootjes in de wijk gebruikgemaakt van het bouwwerk. Will dankt uitvoerig zijn beide kinderen, omdat ze voor hem een inspiratiebron zijn geweest.

Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source

lees ook