Antwerps ziekenhuis opent "healing rooms" voor patiënten met beroerte

In het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk kunnen patiënten die een beroerte hebben gekregen vanaf vandaag in vier nieuwe healing rooms terecht. Dat zijn kamers die speciaal zijn uitgerust om patiënten met een beroerte sneller te helpen herstellen. Het zou om een wereldprimeur gaan.

Op een televisiemuur verschijnen grote foto's van natuurlandschappen om de stress te verminderen. En tegen het plafond hangt een nagemaakte lichtkoepel met lampen. Die lichttherapie moet helpen met de revalidatie.

"Het lijkt op de blauwe lucht. De bedoeling is dat er als het ware zonlicht op het bed van de patiënt wordt gebracht. Licht dat zich aanpast aan de omstandigheden van de dag, dat de biologische klok stimuleert, de emotie verbetert en weer meer structuur brengt in de dag. Het is de bedoeling dat ook verlammingsverschijnselen op die manier beter en sneller herstellen", zegt dokter William Van Landegem.