Bejaard koppel dat veroordeeld is voor pesterijen gaat in beroep

Het bejaarde koppel uit Ninove dat gisteren werd veroordeeld voor pesterijen, gaat in beroep. Acht gezinnen uit dezelfde straat hadden een klacht ingediend tegen het koppel omdat ze onder meer hun kinderen bedreigden.

De acht gezinnen uit dezelfde straat hadden vorige maand hun buren, een bejaard koppel, voor de rechter gedaagd. De families zeggen dat het koppel de buurt al jaren terroriseert. Vooral de kinderen krijgen het hard te verduren. Zo zouden ze hen onder andere achtervolgd hebben met een riek. Ze zouden ook hun buren begluurd en stiekem gefotografeerd hebben.

Gisteren veroordeelde de rechter de 81-jarige man en zijn 80-jarige vrouw tot elk 3 maanden voorwaardelijk. Daar gaan ze niet mee akkoord. Het koppel gaat in beroep.