Belgen ontdekken vakantieland Nederland

Het aantal Belgen dat op vakantie gaat naar Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Vooral de vakantieparken aan zee worden veel bezocht. De traditionele Nederlandse camping wordt dan weer minder bezocht. Dat schrijft Metro Nederland.

Belgen hebben nu echt Nederland als vakantieland ontdekt. Dat blijkt uit een rapport van het economisch bureau van ABN Amro. Nederland mocht vorig jaar zo'n 7,5 miljoen toeristen verwelkomen. Traditioneel zijn er veel Britten en Duitsers op te merken tussen de toeristen, maar nu blijkt ook de Belg steeds vaker op bezoek te komen. In tien jaar tijd zouden de Belgische toeristen in Nederland zelfs verdubbeld zijn. Wat het aantal overnachtingen betreft, staan de Belgen op de tweede plek achter de Britten.

"Vooral de grote vakantieparken aan de kust weten de Belgen te lokken", zegt Stef Driesen van ABN Amro. De websites van de vakantieparken worden namelijk als heel aantrekkelijk ervaren, aangezien ze de toeristen verleiden met op maat gesneden aanbiedingen. Zo wordt een koppel dat een weekendje weg wil, online anders benaderd dan een gezin met drie kinderen. Het succes van het Nederlandse bungalowpark-toerisme heeft echter ook een keerzijde: de traditionele Nederlandse camping wordt steeds minder bezocht.