Cellencomplex Brusselse parket buiten gebruik door hevige regen

Door de hevige regenval gisterenavond sijpelt er opnieuw water binnen in het cellencomplex van het parketgebouw van Brussel. De Brusselse Procureur Des Konings Jean Marc Meilleur heeft daarop beslist om het cellencomplex niet meer te gebruiken totdat er een structurele oplossing is. Hoe lang dat zal duren, is nog niet bekend.

Verdachten die worden opgepakt en voor een magistraat moeten verschijnen, worden door de politie rechtstreeks tot in het kantoor begeleid. Dat wil dus zeggen dat de inspecteurs de hele tijd bij de verdachte moeten blijven in plaats van ze ‘achter te laten’ in het cellencomplex.

Het parket bevestigt dat de Procureur Des Konings de opdracht heeft gegeven om het cellencomplex te sluiten. “De bedoeling is om het vandaag zo snel mogelijk terug te openen, zodra alle nodige maatregelen zijn genomen”, zegt woordvoerster Anja Bijnens.