Colruyt van Helchteren is overvallen

De Colruyt op de Grote Baan in Helchteren is vanmorgen overvallen. Dat is bevestigd door de politie. Drie gewapende overvallers hebben daarbij zeven personeelsleden met een pistool onder schot gehouden. Vijf werknemers werden met plakband gekneveld. De overvallers eisten geld, maar de kassa's waren leeg en de kluis kregen de daders niet open.
(archiefbeeld)

De overvallers drongen rond 6 uur vanmorgen het warenhuis langs de achterkant binnengedrongen. Het aanwezige personeel werd bedreigd en moest op de grond gaan liggen. Toch slaagde iemand erin de politie te verwittigen. Zes ploegen van de politie gingen ter plaatse. Er werden ook een speurhond en een politiehelikopter ingezet.

De overvallers waren uit op geld, maar moesten zonder buit op de vlucht slaan. De drie verdachten konden opnieuw langs de achterzijde ontkomen. De personeelsleden bleven ongedeerd en werden onmiddellijk opgevangen door het stressteam van Colruyt en de dienst slachtofferhulp van Politie Midden-Limburg. Ze verkeerden in shock, maar niemand raakte gewond.