Gebrek aan homoseksuele relaties in Nintendospel leidt tot ophef

Er is heel wat ophef ontstaan over het spel "Tamadochi Life" van Nintendo. Het protest komt er omdat het spel, waarin gamers in een virtuele wereld een nieuw leven moeten uitbouwen, geen relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht toelaat.

Een Amerikaanse student, die ook in de virtuele wereld van het spel een relatie wou uitbouwen met zijn mannelijke partner, stoorde zich aan het feit dat dat niet kon. Daarop startte hij een Facebookpagina. Hij roept iedereen op om met de hashtag #Miiquality in te gaan tegen het huidige spel.

Het gamebedrijf Nintendo heeft ondertussen laten weten dat het het spel niet zal aanpassen. Ze willen naar eigen zeggen geen maatschappelijk standpunt innemen. In Japan is het voor homo's niet mogelijk om te trouwen.