Honderden doden bij nieuwe aanval van gewapende bende in Nigeria

Bij een nieuwe zware aanval van een gewapende bende zijn in het noordoosten van Nigeria niet ver van de grens met Kameroen honderden mensen gedood. De mannen zijn afgelopen nacht het dorp Gamboru in de deelstaat Borno binnengevallen. Vermoedelijk gaat het om de radicale islamitische groepering Boko Haram.

"De lijken worden nog altijd geteld. Tot nog toe zijn het er al 200, maar er zijn er nog veel meer", zegt de lokale politicus Abdulrahman Terab. Er zouden ook 16 politieagenten gedood zijn. "De aanvallers hebben de marktplaats van het dorp verwoest. Vele goederen die bedoeld waren voor de export zijn verbrand", zegt een ooggetuige.

De aanval is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk is de radicale groepering Boko Haram hiervoor verantwoordelijk. De extremistische groepering maakte sinds haar oprichting in 2009 al duizenden doden bij aanvallen tegen scholen, kerken, moskeeën en overheidsinstellingen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de ontvoering van meer dan 200 meisjes uit een school in het stadje Chibok. Drie weken na hun ontvoering ontbreekt van hen elk spoor.