Mozart, Händel en Verdi nemen zaterdag het Brussels openbaar vervoer

Zaterdag 10 mei zullen een twintigtal operazangers van de Muntschouwburg zich onder de Brusselse tram-, bus- en metroreizigers mengen en hen verrassen met fragmenten uit opera's van onder meer Händel, Mozart en Verdi. Dat meldt de Brusselse openbaar vervoermaatschappij MIVB woensdag in een persbericht.

Het muzikale initiatief van de MIVB vindt plaats ter gelegenheid van de Europese Dag van de Opera zaterdag.

Afspraak in station De Brouckère van 11 tot 18 uur en in station Rogier van 16.30 tot 18 uur, voor wie een muzikaal graantje wil meepikken. Zangers zullen zich ook onder de reizigers mengen met een verrassingsact op het einde van de voor- en de namiddag in de metrostellen op lijnen 1 en 5 tussen Sint-Katelijne en Merode, en op lijnen 2 en 6 tussen Zuidstation en Elisabeth.

Ze zullen eveneens aanwezig zijn in trams van de lijnen 3 en 4 tussen Rogier en Albert, van lijnen 92 en 93 tussen Kruidtuin en Stefania en in bussen van lijn 71 tussen Flagey en De Brouckère.

Ter gelegenheid van de Dag van de Opera openen Europese operahuizen zaterdag hun deuren voor het publiek. In Brussel gunt de Koninklijke Muntschouwburg nieuwsgierigen een blik achter de schermen.