Ouders van meisje "seksschandaal" college vragen respect voor privacy

De ouders van het meisje dat betrokken is bij zedenmisdrijven door leerlingen van het Saint-Michelcollege, vragen aan de pers meer verantwoordelijkheid en respect voor de privacy van de scholieren. Dat doen ze in een brief van hun advocaten.

De ouders benadrukken via hun advocaten dat als het meisje "bereidwillig" was, ze wel verduidelijkt "dat ze niet de aanstookster van de feiten was, zoals de pers soms schrijft". Voorts voegen de ouders eraan toe dat "hun dochter helemaal niet verward is, zoals sommigen beweren". "Het meisje lijdt bovendien onder de media-aandacht die deze zaak krijgt."

Ze vragen aan de media om hun verantwoordelijkheid te nemen. De ouders hebben ook kritiek op "het feit dat het privéleven van tieners in het openbaar komt, een gebeurtenis die hen hun verdere leven kan achtervolgen". Vandaag is bekendgemaakt dat het parket een onderzoek heeft geopend naar de zaak. Omdat het om minderjarigen gaat, geeft het parket verder geen enkele commentaar.