Parachutist overleeft val van 1.500 meter zonder geopende valscherm

Een onderofficier van de Peruaanse luchtmacht heeft een val van 1.500 meter overleefd in de zuidelijke regio Arequipa (sud) zonder dat zijn parachute tijdens een oefensprong is opengegaan. "Dit is de wil van God", zegt dokter Guillermo Pacheco, van de spoeddienst van het ziekenhuis in Arequipa, die de militair behandelde. "We hebben al het nodige medisch onderzoek gedaan, hij heeft zelfs geen breuk opgelopen. Het is een mirakel dat hij nog leeft."

De arts vertelde dat de 31-jarige sergeant Amasifuen Gamarra uit een militair toestel sprong vanop 1.500 meter hoogte, maar dat op het ogenblik dat hij zijn parachute wilde openen, een riempje rond zijn hals was gedraaid, waardoor hij het bewustzijn verloor. "We weten niet wat zijn val heeft gebroken, maar hij heeft het overleefd, een echt mirakel", zei de dokter.

De onderofficier, acht jaar dienst bij de Peruaanse luchtmacht, werd overgebracht naar een militair ziekenhuis voor bijkomend onderzoek.