Stroomstoring treft deel Brusselse justitiepaleis

Grote delen van het Brusselse justitiepaleis zitten sinds 10.30 uur in het donker door een stroomstoring. Het gaat onder meer om verschillende kamers van de correctionele rechtbank, de kamer van inbeschuldigingstelling en de Franstalige correctionele griffie. Onderhoudswerken aan de elektriciteitsinstallatie zouden de oorzaak zijn.

Dezer dagen worden in het justitiepaleis een aantal cabines met zekeringen vervangen. Om het paleis tijdens die werken van voldoende elektriciteit te voorzien, is naast het paleis een noodstroomgroep opgesteld. Die moet normaal gezien tussen 6 en 7 uur 's ochtends in werking gesteld worden. Vandaag zou dat pas veel later, rond 10.30 uur gebeurd zijn, waardoor de elektriciteitsvoorziening voor een deel van het gebouw uitviel.