Topman bij Financiën Carlos Six is omgekomen

Carlos Six, topman bij de overheidsdienst Financiën, is gisteravond om het leven gekomen. Six was op werkbezoek in Brazilië en verdronk tijdens het zwemmen in zee. Hij was 61.

Six was in Brazilië voor de algemene vergadering van de Inter-American Center of Tax Administrations.

Six werd geboren in Poperinge en ging als twintigjarige al in dienst bij Financiën. In 1978 werd hij controleur en tegen eind jaren negentig was hij opgeklommen tot directeur-generaal bij de administratie directe belastingen.

In 2003 werd hij na de eerste hervorming binnen Financiën administrateur KMO. Sinds januari 2012 was hij administrateur-generaal van de Fiscaliteit, een afdeling met 9.140 personeelsleden. Minister van Financiën Koen Geens omschrijft Six in een reactie als "een groot hervormer en een ambtenaar met visie en een grote en warme persoonlijkheid". Six was gehuwd, had één zoon en twee kleinkinderen.