Tuchtonderzoek naar burgemeester van Knesselare

Er komt een tuchtonderzoek naar burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) van Knesselare. De man werd vorige week veroordeeld voor het aanranden van drie mannen, maar ging in beroep en blijft daardoor voorlopig burgemeester.

In november vorig jaar raakte bekend dat de man voor de rechter zou moeten verschijnen voor de aanranding van een 30-jarige man uit Herselt na een kroegentocht in Knesselare. Een maand later kwam daar nog een klacht bij en enkele weken geleden bleek ook een derde man een klacht te hebben ingediend. Tanghe heeft de feiten altijd ontkend en is uiteindelijk in beroep gegaan tegen zijn veroordeling.

Doordat hij in beroep is gegaan, blijft hij vooralsnog burgemeester van Knesselare. Daarom is nu een tuchtprocedure opgestart, om hem alsnog zijn burgemeesterssjerp af te nemen. Het schepencollege zat maandag al samen over de toekomst van de burgemeester en gisteren beraadde zijn partij zich over de zaak.