Vier Vlaamse tv-makers genomineerd voor Rockie Awards

Vier Vlamingen zijn genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in het Canadese Banff. De vier werden gekozen door meer dan 250 professionals actief in film, televisie en media. De wedstrijd telt 26 categorieën.
Het perfecte koppel

Joeri Christiaen is genomineerd voor een aflevering van zijn animatiereeks "Plankton invasion". Die reeks gaat over een team van planktonpersonages die de opwarming van de aarde als hefboom gebruiken om zodoende de aarde onder water te zetten, zodat er meer plaats voor hen is. Omwille van de humoristische benadering van de klimaatproblematiek kreeg de reeks een speciaal label van Unesco.

Daarnaast werd de sitcom "Safety First" genomineerd, ontwikkeld en geproduceerd door Tim Van Aelst van productiehuis Shelter en uitgezonden op VTM. In de sitcom richten drie vrienden na hun ontslag een eigen veiligheidsfirma op, maar dat doen ze op een nogal klungelige manier. In de categorie zijn ook blockbusters als "Arrested development" en "The big bang theory" genomineerd.

In de categorie muziek en variété is het Eén-programma "Het perfecte koppel" genomineerd dat geproduceerd wordt door deMENSEN.

Jacob Verbruggen, die "The fall" regisseerde voor de BBC, behoort ook tot de kanshebbers. Hij dingt mee naar een prijs in de categorie beste onderzoeksdrama. "The fall" gaat over een seriemoordenaar waarbij de hamvraag is of hij al dan niet ooit ontmaskerd zal worden. Op 8 juni worden de winnaars bekendgemaakt.