Vijftigplussers langer aan de slag via werkgeversgroepering

Vier grote bedrijven willen samenwerken om oudere werknemers langer aan de slag te houden. Axa, Belgacom, KBC en SD Worx gaan via een werkgeversgroepering vijftigplussers uitwisselen.

"Bepaalde medewerkers willen wel voortwerken, maar aan een ander ritme. Andere medewerkers hebben interesse in een nieuwe ervaring. En waarom niet bij een ander bedrijf?" klinkt het bij Axa.

Axa wil daarom samen met Belgacom, SD Worx en KBC in een werkgeversgroepering stappen om vijftigplussers uit te wisselen die daar zelf voor kiezen.

Als het lukt, is het een win-winsituatie voor iedereen. "Voor de medewerker is het een kans om buiten de grenzen van het eigen bedrijf op zoek te gaan naar kansen die binnen het eigen bedrijf niet geboden kunnen worden. Voor de ontvangende bedrijven is het de kans om in een veel bredere vijver te gaan werven", luidt het bij SD Worx.

Ook andere bedrijven kunnen meedoen, waardoor de kans op slagen alleen maar groter wordt. Er is wel nog nieuwe wetgeving nodig voor het project definitief kan starten.