Vlaamse partijen schilderen voor het goede doel

Vanaf maandag 12 mei zendt Radio 1 uit vanuit een pop-up koffiebar aan het Centraal Station in Brussel. Het Radio 1 Kiescafé wordt het toneel van politieke debatten. Voorbijgangers kunnen er werken of koffie drinken. Afgelopen nacht zijn er acht schilderijen opgehangen, gemaakt door de acht verschillende Vlaamse politieke partijen.
© VRT 2014

In de paasvakantie hebben de partijvoorzitters van CD&V, Groen, LDD, NV-A, Open VLD, PVDA+, SP.A en Vlaams Belang elk een even groot blanco canvas gekregen van de Radio 1-redactie.

De opdracht luidde om een schilderij te maken dat uitbeeldde waar hun partij voor staat op 25 mei. Daarbij moesten alle politieke kleuren gebruikt worden. Welk schilderij bij welke partij hoort, blijft nog even geheim.

Vanaf woensdag 14 mei zijn acht werkdagen lang de voorzitters van de verschillende politieke partijen te gast in "De ochtend". Daar onthullen ze welk schilderij van hun partij is en waarvoor die partij staat op verkiezingsdag. Na 25 mei worden de schilderijen geveild. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.

Radio 1 Kiescafé

Radio 1 opent twee weken lang een koffiebar in het hartje van Brussel, naast het Centraal Station. Het Radio 1 Kiescafé wordt het toneel van politieke debatten, van maandag 12 tot en met vrijdag 23 mei.

Tussen 6 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds kan iedereen er dagelijks vier live uitzendingen komen volgen: "De ochtend", "Hautekiet", het nieuwe tijdelijke middagprogramma "Brussel Centraal" met Annemie Peeters en "Vandaag".

© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014
© VRT 2014

lees ook