75.000 McDonald's-prulletjes in huis

De Amerikaanse uitbater van een McDonald's-restaurant heeft van zijn beroep zijn hobby gemaakt: hij spaart werkelijk alles wat maar te maken heeft met de fastfoodketen.

Het huis van Mike Fountaine is helemaal volgestouwd met McDonald's-spullen: 75.000 stukken, gaande van bekers (zo'n 1000 stuks), over allerlei werkplunjes tot speldjes (11.700 stuks).

Het begon allemaal met één speldje dat Mike als 16-jarige kreeg omdat hij een jaar in dienst was bij McDonald's. Intussen is Mike 60 en zelf uitbater van een McDonald's-restaurant in Pennsylvania.

Alle Happy Meals

Negen kamers van Mikes huis worden helemaal ingenomen door zijn passie. Aan de muren hangen 3 kilometers schappen om de spulletjes allemaal een plaats te kunnen geven. Keurig geschikt per soort.

Eén van de kamers is voorbehouden aan het hart van de collectie. Mike heeft doorheen de jaren vrijwel alle speeltjes verzameld die ooit bij Happy Meals werden gegeven. McDonald's zelfs spreekt van de grootste collectie ter wereld.

In 2005 werd Mikes "geheime" kamer te klein en besloot Mike een schuurtje in zijn tuin te bouwen. Daarin verzamelt hij nu zijn nieuwste spulletjes, maandelijks een honderdtal nieuwe.

Ketchup

Fountain zegt al grappend dat "er ketchup door zijn aderen stroomt". Maar hij heeft ook het hart op de goede plaats. Hij droomt namelijk van een McDonald's-museum zonder winstoogmerk.

Het entreegeld wil hij dan namelijk aan het Ronald McDonald-fonds schenken dat zieke kinderen helpt.

lees ook