"Aanvragen nieuwe nummerplaat binnen de 2 dagen behandeld"

In april werd 94,56 procent van de aanvragen voor een nieuwe nummerplaat binnen de twee dagen behandeld. Door technische problemen liep de Directie Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) echter een vertraging op bij 7.485 aanvragen. Dat meldt de FOD Mobiliteit in een reactie op het nieuws over de wachttijden voor nieuwe nummerplaten.

Vorige maand heeft DIV 154.253 aanvragen ontvangen. Daarvan werd 94,56 procent (145.866) behandeld binnen de twee dagen, in 77,07 procent (118.887) van de gevallen werd de aanvraag zelfs dezelfde dag behandeld via WebDIV, de internetapplicatie die de inschrijving van voertuigen verzorgt.

"Door een probleem met het informaticasysteem DivNew, hebben we een vertraging opgelopen bij de behandeling van 7.485 aanvragen of 4,85 procent van het totale aantal aanvragen", aldus de federale overheidsdienst (FOD). "Deze problemen zijn ondertussen opgelost, maar onze collega's moeten nu de opgelopen achterstand van 4 weken wegwerken."

De overheidsdienst verklaart nog zich zeer bewust te zijn van het ongemak dat de vertragingen veroorzaakt, en alles in het werk te stellen om de achterstallige aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

Meest gelezen