"Ik heb geen zin om verantwoordelijkheid te delen voor vliegramp"

PS-vicepremier Laurette Onkelinx hekelt de CDH-"provocaties" in de discussie over de vliegroutes boven Zaventem. Ze zei dat nadat CDH-vicepremier Milquet de Franstalige partijen om meer rugdekking had gevraagd in dit dossier.

"De Franstalige partijen, die zo snel waren om het zogenoemde plan-Wathelet te bekritiseren - we zouden eigenlijk "plan-Leterme" moeten zeggen - moeten zich nu ook uitspreken en ons steunen", zei Milquet (kleine foto) tijdens een vraaggesprek op de website van Le Soir. "Het verbaast me: wij willen de zaken verbeteren en de andere partijen zeggen niets meer."

Via Facebook vulde Milquet nog aan dat partijgenoot en staatssecretaris Melchior Wathelet "zonder enig probleem" heeft geantwoord op de bijkomende vragen rond de veiligheid. "Iedereen weet dat er de voorbije jaren zeer geregeld foutieve "veiligheidselementen" zijn ingeroepen om de vliegroutes niet te verschuiven naar zones die nochtans minder dichtbevolkt zijn", luidt het.

PS-concurrente Laurette Onkelinx (foto bovenaan) reageerde meteen op het Facebookbericht, maar die reactie haalde Milquet snel weg. Volgens Le Soir sprak Onkelinx van een "provocatie". "Wij zoeken ver van de commotie naar geloofwaardige, duurzame en zekere oplossingen", citeert Le Soir de socialiste. "Ik heb geen zin om de verantwoordelijkheid te delen voor een vliegramp. Er is een aanpassing nodig om de bevolking te ontlasten die lijdt onder het nieuwe vluchtplan. Dat is dringend, ja. Maar improvisatie, dat niet."

Meest gelezen