"Tot mijn laatste adem"

Gisteren kon u al lezen dat de gemiddelde kandidaat voor deze verkiezingen 45,1 jaar is. Maar er zijn ook uitschieters onder de kandidaten: zo is de jongste nét 18 geworden, en pronkt er ook een eeuweling op de lijst.

Piepjong is hij, Glen Pauwels uit Hoboken. Vorige week werd hij 18, en hij staat op de 30e plaats voor Vlaams Belang in het Vlaams Parlement. De politieke interesse kreeg hij mee van thuis uit: "Mijn moeder had eigenlijk al van toen ik klein was een voorkeur voor Vlaams Belang. Ik heb het gevoel dat het nu aan mij is, dat ik mee de toekomst wil bepalen voor een veilig en onafhankelijk Vlaanderen."

Ook hij doet al een poging tot campagne voeren, zij het dan vooral in de streek. Daarbij krijgt hij hulp van zijn moeder en stiefvader.
Op de vraag of zijn toekomst in de politiek ligt, antwoordt hij voorzichtig: "Ik wil eerst het resultaat van deze verkiezingen afwachten. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt."

Oudste kandidaat is 100

Daartegenover staat Max De Vries. Zowel ideologisch als op vlak van leeftijd zijn het tegenpolen, want Max is elfde opvolger voor PVDA. Daarnaast vierde hij op 8 januari zijn 100e verjaardag.

De Vries was in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet in Limburg, en is dus ook al zijn hele leven politiek actief. Dat is hij nog van plan om te doen "tot zijn laatste adem".

lees ook