Acht dagen schorsing voor twee koppige buschauffeurs

De twee buschauffeurs die vorige week in het centrum van Zandhoven het verkeer een tijdlang geblokkeerd hebben door met hun bus neus aan neus te gaan staan, zijn door De Lijn acht dagen geschorst.
Archieffoto

Op een kruising in het centrum van Zandhoven wilde geen van de twee vrouwen plaatsmaken voor de ander. Daardoor zaten de reizigers in de bussen een halfuur lang vast.

Ook het verkeer werd de hele tijd geblokkeerd door het halsstarrige gedrag van de twee chauffeurs. De twee hadden naar verluidt al meer dan tien jaar ruzie. Omdat de twee chauffeurs beiden met een accordeonbus onderweg waren, konden de bussen ook niet zomaar achteruit rijden.

De twee chauffeurs zijn nu acht dagen geschorst. Een milde straf, geeft De Lijn zelf aan, die de twee chauffeurs nog een laatste kans wil geven. De dag na het incident had de vervoersmaatschappij nog met zware sancties gedreigd.