Canadese auteur en milieuactivist Farley Mowat overleden

De Canadese schrijver en milieuactivist Farley Mowat is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat hebben Canadese media woensdag bericht.
Courtesy Everett Collection

Mowat was een fervent verdediger en liefhebber van de natuur. Een belangrijk thema in zijn werk vormen de uitgestrekte ongerepte vlaktes van Canada. In vijftig jaar schreef Farley Mowat veertig boeken, die vertaald zijn in 52 talen, en waarvan meer dan 17 miljoen exemplaren zijn verkocht.

"The dog who wouldn't be" (1957) werd door de kritiek geloofd als een van de beste jeugdromans aller tijden. Hij schreef ook "Woman in the mists" (1987), een biografie van de beroemde primatologe Dian Fossey die in Rwanda werd vermoord. Een ander van zijn bekendste boeken is "Never cry wolf" (1963), dat bijdroeg tot de demystificatie van de wolf.