Klacht Dewinter tegen doodsbedreigingen moslimextremiste

Vlaams Belanger Filip Dewinter heeft naar eigen zeggen een klacht ingediend bij de politie tegen een Antwerpse moslimextremiste die via Facebook doodsbedreigingen tegen hem heeft geuit. De vrouw in kwestie zou zich momenteel in Syrië bevinden om er mee te strijden in de burgeroorlog. Dewinter meent dat de bedreigingen slechts een poging tot intimidatie zijn en stelt dat hij zich "door niemand monddood laat maken".

Het Facebookbericht in kwestie verwijst naar de vele klachten die de voorbije dagen werden ingediend tegen het "Minder-minder-minderwebgame" dat Dewinter lanceerde, waarbij criminelen en moslimextremisten neergeknuppeld kunnen worden.

In de tekst wijst de Syriëstrijdster een juridische strijd tegen Dewinter af en verwijst ze expliciet naar de moord op de Nederlandse regisseur Theo Van Gogh. "Laat er een Mohamed B onder jullie opstaan die afhandelt met dit varken, zoals onze broeder heeft afgehandeld met het zwijn van Gogh", staat er te lezen. En verder: "Moge Allah onze ogen verlichten met de afslachting van deze khanzeer."

De vrouw in kwestie is volgens Dewinter de echtgenote van een voormalige lijfwacht van Sharia4Belgium-boegbeeld Fouad Belkacem, die al geruime tijd in het noorden van Syrië verblijft.

Dewinter zegt alvast niet onder de indruk te zijn. "Al deze klachten, bedreigingen en erger zijn slechts pogingen om mij te intimideren en te chanteren", zegt hij. "Ik laat mij door niemand monddood maken. De radicale islam wil iedere vorm van kritiek de kop indrukken door iedereen die islamkritisch is af te dreigen en angst aan te jagen."

lees ook