N-VA wil ring rond Oostende

De Oostendse N-VA-afdeling heeft een plan uitgewerkt voor een nieuwe ringweg rond de stad. Die moet lopen tussen de A10 en de Torhoutsesteenweg. N-VA lanceert het voorstel op een moment dat Oostende zijn nieuwe mobiliteitsplan uittekent.

De Torhoutsesteenweg is een van de drukste invalswegen van de kuststad. Dagelijks is het er aanschuiven om de binnenstad te bereiken. Het stadsbestuur heeft een plan klaar om een tunnel te leggen onder de oude ringweg, de Elisabethlaan, waar de Torhoutstesteenweg op aansluit, maar volgens N-VA biedt een nieuwe ringweg een beter alternatief.

"Met die ring kunnen we het aantal voertuigen op de Torhoutsesteenweg met 30 procent verminderen. Voor het zware vrachtvervoer loopt dat zelfs op tot 40 procent doorgaand verkeer dat we er kunnen vermijden. Het Oostendse kruispunt met het hoogst aantal dodelijke verkeersslachtoffers ligt ook uitgerekend op dat traject. Doorgaand en dus overbodig verkeer moeten we daar meer dan ooit vermijden", aldus fractieleider Björn Anseeuw.

De nieuwe ringweg zou het Groen Lint, het natuurgebied rond Oostende, en de bedrijventerreinen vermijden."Een betere ontsluiting van Oostende met vlotter verkeer van en naar de West- en Oostkust, is trouwens ook een goede zaak voor de steden en gemeenten in de ruime omgeving. Het gaat dus ook een stukje om hun toekomst", besluit Anseeuw.