Nieuwe fase voor werken op E40 en E17 rond Gent

Vanaf maandag schuift de werf op de E40 tussen Aalter en Drongen op van net voor het complex Drongen tot aan het complex Sint-Denijs-Westrem. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. In de nacht van maandag op dinsdag wisselt ook de werf op de E17 in Gentbrugge.

De eerste fase van de werken op de E40 tussen Aalter en Sint-Denijs-Westrem is zo goed als af. In het weekend schuift de werf richting Gent. Daarnaast wordt ook de signalisatie en markering aangebracht. Het verkeer zal 's nachts over slechts één rijstrook kunnen, overdag over twee rijrichtingen. Vanaf maandag 12 april loopt de werfzone dan van net voor complex Drongen tot aan complex Sint-Denijs-Westrem. De werken duren tot eind mei.

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei wisselt ook de werf op de E17 ter hoogte van de Vervaenestraat in Gentbrugge. Vanaf 13 mei wordt aan de rechter -en de afslagstrook gewerkt. Het verkeer heeft dan 3 versmalde rijstroken ter beschikking richting Antwerpen. Voor de veiligheid van de arbeiders en de weggebruiker, geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. De afrit Gentbrugge op de rijrichting Antwerpen blijft afgesloten. Ook de verbinding van de B401 naar de E17 richting Antwerpen blijft afgesloten.

Meer informatie vind je hier.