Nintendo wil geen homoseksuele personages in spel

Nintendo wil zijn spel Tomodachi Life niet aanpassen. In het spel kan iemand een virtueel leven opbouwen, maar de optie om personages van hetzelfde geslacht te laten trouwen, bestaat niet. Een fan van het spel startte een campagne op om dit te laten aanpassen, maar Nintendo gaat daar niet op in.

"Nintendo heeft nooit de intentie gehad om enige vorm van maatschappelijke kritiek te leveren met de lancering van Tomodachi Life. De relatie-opties in het spel zijn er om een speelse alternatieve wereld te creëren en geen simulatie van het echte leven. We hopen dat al onze fans inzien dat Tomodachi Life bedoeld is als een leuk, gek spelletje."

Tomodachi Life is een van de best verkochte games op Nintendo's 3DS-console. Vooral in Japan is het spel erg populair, maar Nintento wil het nu ook lanceren in de Verenigde Staten en Europa.

Tye Marini, een 23-jarige Amerikaanse fan, startte via sociale media een campagne op om ook homoseksuele karakters toe te laten in het spel. Zijn personage wou in het spel trouwen met het personage van zijn vriend, maar dat lukte niet.

"Ik wil kunnen trouwen met het personage van de jongen waarmee ik in het echte leven verloofd ben", zegt hij. "Mijn enige opties waren met een vrouwelijk personage te trouwen, helemaal niet te trouwen of het geslacht van mijn personage of dat van mijn vriend te veranderen", zegt hij. Volgens hem stuurt het spel er op aan dat de personages in het spel wel een weerspiegeling zijn van je echte leven.

Nintendo zegt wel naar de feedback van zijn klanten te luisteren. "We gebruiken die als een mogelijkheid om onze klanten en hun verwachtingen beter te leren kennen."