Tomorrowland niet verboden in kort geding

Het ziet er naar uit dat het dancefestival Tomorrowland in Boom zal kunnen doorgaan. De rechter in kort geding heeft de vordering van enkele buurtbewoners ongegrond verklaard.

Volgens de Antwerpse kortgedingrechter is de zaak niet hoogdringend. "De eisende partijen waren al sinds begin december op de hoogte van de plannen van Tomorrowland en ze hebben dan nog drie maanden gewacht om een vordering in te dienen, waardoor ze zelf een dringendheid gecreëerd hebben", klinkt het.

Enkele buurtbewoners hadden de rechtszaak in kort geding aangespannen omdat ze vinden dat het festival te veel overlast veroorzaakt voor de buurt. Ze eisten een totaalverbod. De klagers kunnen nu naar een gewone rechtbank stappen, maar die procedure zal hoogstwaarschijnlijk niet kunnen worden afgerond voordat het festival begint.

Tomorrowland bestaat dit jaar 10 jaar en plant een feesteditie met twee festivalweekends op 18, 19 en 20 juli en op 25, 26 en 27 juli.

Opluchting bij Tomorrowland

De organisatoren van Tomorrowland reageren opgelucht. Ze zijn heel blij dat de editie van dit jaar kan doorgaan. "Voor de komende jaren gaan we meer investeren in buurtwerking", zegt Debby Willemsen. "We gaan ook nog eens praten met de zeven buren die de klacht hebben ingediend."

"We gaan nog juridische acties ondernemen"

"We laten het hier niet bij", zegt Griet Cnudde, de advocate van de buurtbewoners. "We gaan nog juridische acties ondernemen. Het beste was natuurlijk dat er een mogelijkheid was tot gesprek met de organisatoren, om te zoeken naar een oplossing, zodat én het feesten onverkort kan doorgaan én de rust van de mensen in de omgeving gegarandeerd wordt."